Над 300 души са били убити при израелски въздушен удар по

...
Над 300 души са били убити при израелски въздушен удар по
Коментари Харесай

„Хамас“: Израелски удари убиха стотици в болница в Газа

Над 300 души са били убити при израелски въздушен удар по болница в линията Газа през днешния ден, съобщи ръководителят на локалната Гражданска отбрана, представен от Ройтерс.

Представител на министерството на опазването на здравето в палестинската територия заяви за общо минимум 500 починали и ранени при офанзивата в град Газа.

От „ Хамас “ – групировката, контролираща анклава, настояват за стотици убити, най-вече хора, принудени да изоставен домовете си. Сред тях имало доста дами и деца. От организацията допълниха, че единствено през днешния ден – 11.ия ден от началото на израелските бомбардировки, в Газа са починали над три хиляди души.

Тези данни не са тествани по самостоятелен път. Израелските управляващи обявиха, че не разполагат с детайлности.

Ръководителите на Европейски Съюз също изчакват да се ревизира достоверността на информацията. Това стана ясно от изказванията на ръководителите на Европейската ковисия Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел след изключителното съвещание на европейските водачи. Те обсъждаха по видеовръзка обстановката в Израел след офанзивата на „ Хамас “.

„ Бомбардировката единствено демонстрира трагичната обстановка на хората на място “, разяснява Мишел.

„ Нападението против гражданска инфраструктура не е в сходство с интернационалното право и интернационалното филантропично право “, отговори той на журналистически въпрос.

Фон дер Лайен съобщи, че е осведомена, само че отхвърли за разяснява, преди да е получила удостоверение.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР